Koffie, piano’s en de multicuturele samenleving

Nou wil ik niet zeggen dat ik pianostemmer geworden ben omdat je dan bij al die adressen waar je komt koffie krijgt….maar ’t is wel een prettige bijkomstigheid.
Nou ja, vroeger was dat een prettige bijkomstigheid. Tegenwoordig valt dat vies tegen!
En het is niet dat de piano-eigenaren me geen koffie meer geven hoor. Wat dat betreft zit het met de gastvrijheid nog wel goed in pianospelend Nederland. Nee, het is de soort koffie die tegenwoordig roet in ’t eten gooit.
Daar waar je vroeger, op vrijwel elk adres, standaard een overheerlijk kopje vers gezette koffie voorgeschoteld kreeg, daar krijg je tegenwoordig vaak een slappe, altijd gelijksmakende maar nooit naar koffie smakende, standaardbak Senseo-slootwater.
En men noemt het gewoon steevast, koffie. Onbegrijpelijk! En niet te zuipen!

Dus de hoogtijdagen zijn, wat koffie betreft, voor de pianostemmer wel voorbij.
Dit alles komt de stemming natuurlijk niet ten goede. Maar dat hebben die pianospelende-Senseo-slootwater-klanten allemaal niet in de gaten. Ze denken: ‘Als we die stemmer maar zo snel mogelijk de deur weer uitwerken dan kunnen we er weer een half jaar tegen’.
Nou, zo zit de pianostemvork niet in de steel beste pianobezitters! Wij stemmers zijn ook maar mensen! Ook wij hebben gevoel! Ook wij hebben liefde, aandacht en dus echte koffie nodig!

En nou krijgt tegenwoordig de multiculturele samenleving overal de schuld van, maar daar komen de Senso-bezitters echt niet mee weg dit keer! De allochtonen lusten die Senseo ook heus niet. Dit is gewoon onze eigen oer-Hollandse schuld. Een op en top Nederlandse kruisbestuiving tussen Philips en Douwe Egberts….Hollandser kan niet.

Los van de koffie is het overigens met de gastvrijheid van de allochtone pianobezitter ook een stuk beter gesteld dan met die van de autochtone. Want bij de allochtone pianobezitter krijg je veel meer koekjes!

Advertenties

One thought on “Koffie, piano’s en de multicuturele samenleving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s