Gerrit

Gerrit Komrij is dood. Ik had graag de piano van Gerrit Komrij eens gestemd. Al heb ik geen idee of de beste man een piano bezat. Maar dat doet er helemaal niet toe. De reden dat ik zijn piano zou willen stemmen heeft dan ook helemaal niets met muziek te maken, en zelfs niet met piano’s. Nee, het stemmen van zijn instrument zou slechts een inleiding zijn voor dat wat ik werkelijk kom doen. Ik zou hem willen horen praten over boeken, over schrijven, over dichten, over taal en over poëzie. En ik zou willen dat ie dan uitweidt over de mensen, over het leven, over vroeger en over nu. Dan zou ik, met een werkeloze stemhamer in mijn hand, zwijgend aan zijn lippen hangen.
Misschien zou ik hem dan vragen om een gedicht voor te dragen. Zijn slepende stem, vol cynisme, herkenbaar uit duizenden, rechtstreeks mijn oren in.  Dat zou ik best eens willen.
Maar helaas, met of zonder piano, Gerrit Komrij is niet meer.
Ach, en nu ik er nog eens goed over nadenk is het maar beter zo. Een klant in Portugal…daar moet geld bij!

Advertenties

2 thoughts on “Gerrit

  1. Moet daar echt geld bij? Portugal is niet zo’n duur land vergeleken met Nederland… Maar ja, als je er nu naartoe gaat, dan bereik je helaas je echte doel toch niet meer 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s