Haren

Als Groningse pianostemmer kom ik wel ’s in Haren. In Haren staan namelijk ontzettend veel piano’s. Datzelfde pianorijke Haren is vanavond wereldnieuws. Een meisje wilde een feestje aankondigen op Facebook, vergat daarbij het vinkje ‘privé’ aan te vinken en het hek was van de dam.
In het Journaal vlogen fietsen en verkeersborden door het beeld, werden winkels geplunderd, tuinen vernield en schuurtjes gekraakt maar van piano’s geen spoor.
Zou er eigenlijk in de geschiedenis ooit iemand zijn geweest die heeft geprobeerd om de ME te bekogelen met een piano of een vleugel? Ik betwijfel het. Die dingen zijn in je eentje amper te tillen.
Het zou natuurlijk kunnen dat men met een aantal vandalen de piano het dak op sleept en van bovenaf op de ME laat storten. Heel effectief, meerdere slachtoffers ineen en waarschijnlijk op slag dood ook. Wel zonde van die piano’s overigens, ik kan  veel repareren maar een van een dak gestorte piano daar valt geen eer meer aan te behalen.

Nu wil ik natuurlijk niet de indruk wekken dat ik iets tegen de ME heb. Ik gun ze een heel lang leven met hopelijk een wat minder gruwelijk einde dan bedolven te worden onder een uit de lucht vallende piano in Haren.
Ik vraag het me gewoon af, als pianostemmende vakidioot. Meer bedoel ik er niet mee.

Maar daar wilde ik het eigenlijk helemaal niet over hebben. In Haren wonen mensen die wel ‘s een paperclip op de zangbodem van hun vleugel leggen voordat de stemmer komt. Die paperclip resoneert mee met de klanken in de piano en geeft dan een vervelend bijgeluid. Tja, en een bijgeluid in een vleugel…spoor dat maar ’s op….
De pianostemmer die de paperclip vindt mag blijven, zo werkt dat. Vind je boosdoener niet, jammer dan, zoek maar een andere klant.
Wat die klanten in Haren niet weten, is dat ik als doorgewinterde stemmer die truc natuurlijk allang ken. Ik speel het spelletje een tijdje mee en trek een verbaasd gezicht. Goh, een bijgeluid…. waar zou dat nou vandaan komen? Ik onderzoek de piano van boven naar beneden, kijk wat bedenkelijk en wrijf met mijn wijsvinger peinzend over mijn kin. Als de klant al bijna denkt dat ze weer een hopeloos geval binnen heeft gehaald steek ik hoopvol mijn vinger in de lucht. Ik tuur over zangbodem en zie daar…..een paperclip!!!
Na een paar over en weer vliegende oh’s en ah’s maken we glimlachend een afspraak voor de volgende stembeurt.

Ik hou er wel van hoor, kritische klanten. Hoe moet je anders als leek weten wat voor stemvlees je in je pianokuip hebt?
Dus lieve vandalen, wees een beetje voorzichtig met dat fijne, kritische, pianominnende Haren!

Advertenties

One thought on “Haren

  1. ‘k Zou willen dat media net zo kritisch zouden zijn als jouw klanten, en dan met name mbt wat ze publiceren en hoe ze dat doen. Heb er ook maar een kort blogje aan gewijd. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s