(On)gewenste intimiteiten

Soms vragen mensen zich af of het niet gevaarlijk is om als vrouw alleen bij wildvreemden in huis de piano te gaan stemmen. En dan doelen ze vooral op mijn mannelijke clientèle.
Nou, dat valt erg mee hoor.  Mijn klanten (en zo ook de mannen) zijn over het algemeen beschaafde en vriendelijke mensen. En de oerdrift die diep van binnen nog in iedere man schuilt, die hebben wij vrouwen er na al die jaren van emancipatie waarschijnlijk zo goed uit geramd dat de meeste mannen het niet in hun hoofd halen om seksueel getinte toespelingen te doen als een vrouw bij hen thuis de snaren een beurt geeft.

Het is natuurlijk ook wel erg fijn dat ik als vrouwelijke pianostemmer niet meteen bij binnenkomst op de vleugel wordt gesleurd voor een nummertje maar bij die alleenstaande mannen hangt er toch altijd een bepaald sfeertje in de lucht. En als het dan ook nog een aantrekkelijke man is, met bijvoorbeeld de charme van Matthijs van Nieuwkerk of  ’t lichaam van  Epke Zonderland, tja… hou het dan maar ’s professioneel. Maar, ik ben een vakvrouw hoor, ik kan dat!

In de meeste gevallen is die alleenstaande man helemaal niet zo goddelijk, en hangt er een druppel kwijl aan z’n kin, draagt ie een broek die op een hele foute manier te strak in z’n kruis klemt met daarboven een net iets te wijd jasje in net niet dezelfde kleur als die foute broek. En daaronder zit dan een te strak overhemd waardoor de bierbuik nog extra geaccentueerd wordt. In de zomer heeft ie er dan ook nog sandalen bij aan…. met sokken!!!
Nou, dan heb ik wel ’s spijt dat ik pianostemmer ben geworden hoor.
Maar ach, als ik dan dat blije gezicht van die kwijlende sandalenman zie als ik na het stemmen een mooi mineur akkoord aansla, dan keer ik toch weer gelukkig huiswaarts.

Advertenties

One thought on “(On)gewenste intimiteiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s