Quatre-mains

Er staan in Nederland heel wat piano’s ongebruikt in een hoekje te verstoffen. De reden waarom die piano’s daar ongebruikt staan loopt nogal uiteen. Dochterlief ging puberen en ruilde ’t pianospelen in voor een vriendje, de piano wordt verruild voor de turnclub, drukte op ’t werk, toch liever een drumstel, te beroerd om te studeren, gewoon even geen zin, en zo voort, en zo voort.

Vandaag was ik bij een mevrouw die niet meer speelde sinds haar quatre-mainspartner was overleden enkele jaren geleden. Pijnlijk! Aan de boeken te zien speelde mevrouw op een behoorlijk niveau. Eeuwig zonde om dan al je muzikaliteit weg te stoppen in het graf van je speelmaatje. Maar oh zo begrijpelijk.
Altijd samen gespeeld, altijd samen plezier, altijd de muzikaliteit gedeeld. En dan opeens moet je ’t alleen doen, moet je de liefde voor muziek uit jezelf halen met daarbij ook nog ’s keer op keer de confrontatie met het gemis van een dierbare.
Nee, ik zeg niet vaak dat er een goede reden is om een piano in hoekje te laten verstoffen. Maar in dit geval…onvermijdelijk…

Gelukkig heeft mevrouw zich na jaren uit haar dip getrokken en wil ze voorzichtig weer proberen om wat te gaan spelen. Man, ik zou haar willen omhelzen en vasthouden terwijl ze speelt. De liefde voor muziek in haar proppen zodat ze ’t weer kan voelen. Voelen hoe fijn het is, voelen dat in die muziek ook haar maatje voortleeft, ook al is ze dood.
En wie weet, als ze de muziek weer in haar lijf voelt, vindt ze dan wel weer een nieuw quantre-mainsmaatje. Ik gun het ‘r zo!

 

Advertenties

2 thoughts on “Quatre-mains

  1. Tja weet ik veel wat een “Quatre-main” is….dus googelen, en ja hoor op de vierde regel een verwijzing naar dit blog.
    Dus lees ik dit stukje nu voor de derde keer…
    Maar Inge wat is er met je aan de hand?….je stukjes worden steeds milder van toon….wat is er aan de hand?
    Maar ze zijn niet minder leuk hoor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s